SPAN 24 -puusiltakilpailussa mukana ennätykselliset 12 joukkuetta

Hung Pham (hung.pham a ria.fi), 16.10.2024

SPAN-puusiltakilpailu on suunnattu rakennustekniikan ja -arkkitehtuurin ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille. Palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Suomen Messusäätiön 5 000 euron palkintoraha jaetaan voittajajoukkueiden kesken. Kilpailun järjestivät Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA, RIL ja Suomen Messut yhteistyössä ja sponsoreina toimivat yhteistyökumppanit Ramboll ja A-Insinöörit.

Esteettisimmän sillan suunnitteli SeAMKin joukkue Silta yli synkän veen/Bridge over troubled water. Joukkue sai 1500 euron stipendin.

SeAMK

Esteettisyyskategorian kunniamaininnan sai OAMK:n Oulun Jiiri.
RIA-liitto myönsi Oulun Jiirille erikseen oman stipendin 500 euroa tunnustuksena ennakkoluulottomasta siltasuunnittelusta, jossa esteettisyys on otettu hienosti huomioon.

Oulun Jiiri

Parhaan suunnittelun voitti Turun AMK:n Kethu. Kethun sillan ennalta arvioitu kantavuus oli lähimpänä koestuksen tulosta. Parhaan suunnittelun stipendi oli niin ikään 1500 euroa. (149,7 / 151,8 / -1,4 %)

TuAMK Kethu

Kestävimmän sillan (380,5 kg) suunnitteli TAMKin tiimi Telttagroup, joka palkittiin 2000 euron stipendillä.

TAMK Telttagroup

Kunniamaininnan sai lisäksi JAMKin joukkue Kantava, jonka silta koestettiin kilpailussa ensimmäisenä. Koestuksessa käytettiin vahingossa vääränkokoista osaa, joka kuormitti siltaa alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavalla tavalla. Tilanne korjattiin välittömästi, mutta Kantavan siltaa ei luonnollisesti voitu koestaa uudelleen. Tästä huolimatta Kantava sijoittui toiselle sijalle kestävyydessä. 

JAMK Kantava

Paljon onnea kaikille! 

SPAN2024 voittajajoukkueet

Erityiskiitokset myös arvovaltaiselle tuomaristollemme, johon kuului tänä vuonna

  • Kari Lappalainen, Span-kilpailun perustaja
  • Tuomo Järvenpää, yksikönjohtaja, silta- ja vesirakenteet, A-Insinöörit
  • Iivari Khaikovitch, rakennusarkkitehti, Arkkitehdit LSV, RIA
  • Pekka Talaskivi, tekninen johtaja, RIL
  • Harri Koskinen, yksikönpäällikkö, sillat-yksikkö, Ramboll
SPAN2024 tuomaristo

 

FinnBuild on rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi. Seuraava FinnBuild ja SPAN-siltakilpailu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 29.9.-1.10.2026. 

Kuvia FinnBuildista: mediabank.messukeskus.com/kuvat/FinnBuild/ 

Lisätietoja: hung.pham a ria.fi