Kooste liittohallituksen kokouksesta 7/2024

Tanja Määttänen (tanja.maattanen a ria.fi), 2.10.2024

RIAn liittohallitus piti kokouksen Teamsissa 24.9.2024.

Hallitus kuuli kokouksen alussa katsaukset liiton toimitusjohtajalta, edunvalvontapäälliköltä ja opiskelijatoimikunnan puheenjohtajalta:

  • Toimitusjohtaja Kirsi Mettälä kertoi rakennusalan yleistilanteesta, joka on yhä epävarma. Rakentamisen kysyntään liittyviä epävarmuustekijöitä on paljon. Asuntoaloitusten ei ennusteta kasvavan merkittävästi vielä ensi vuonnakaan, sen sijaan korjausrakentamisessa ja toimitilarakentamisessa tilalle on parempi. Rialaisten ansiopäivärahojen saajien määrä on ilahduttavasti laskussa, 6,9 % työttömyyskassa KOKOn rialaisista jäsenistä sai ansiopäivärahaa elokuussa 2024. Korkeimmillaan osuus oli huhtikuussa 2024 (9,3 %).
  • Edunvalvontapäällikkö Antti Aarnio kertoi hallitukselle työeläkeuudistusneuvotteluiden tämänhetkisestä tilanteesta ja palkansaajakeskusjärjestöjen yhteisistä tavoitteista. Hallitusohjelman mukaisesti työeläkeneuvotteluiden takaraja on tammikuussa 2025.
  • Opiskelijatoimikunnan puheenjohtaja Heidi Viitaniemi kartoitti hallitukselle opiskelijatoimikunnan uudistustyötä; sitä, miten toimintaa jatkossa kehitetään ja toimikunnan jäseniä roolitetaan.


RIA liiton liittokokous pidetään 23.11.2024 Helsingissä ja hallitus teki useita päätöksiä tätä varten. Liittohallitus hyväksyi liiton toimintasuunnitelman vuodelle 2025 esitettäväksi liittokokoukselle, päätti liittokokouksen päätettäväksi esitettävistä liitto- ja jäsenmaksuista sekä alustavasta tulo- ja menoarviosta vuodelle 2025. Hallitus myös päätti esittää liittokokoukselle liittohallituksen jäsenmääräksi puheenjohtajan ja 10 muuta varsinaista jäsentä.

Liittokokouksessa liitolle valitaan uusi puheenjohtaja seuraavaksi kahdeksi vuodeksi, nykyinen puheenjohtaja Tommi Luukkonen ei ole enää asettumassa ehdolle. Puheenjohtajaehdokkaat Tiia Tuomi ja Tuomas Koski-Lammi on esitelty RIA-lehdessä 3/23 ja heille järjestetään myös puheenjohtajapaneeli verkossa 13.11. klo 16–17. Hallitus sai katsauksen aiheeseen liittyvästä valmistelusta Kirsi Mettälältä.

Tämän lisäksi liittohallitus kävi lävitse liiton edustukset ja päätti liittohallituksen kokousaikataulusta ensi vuodelle (10 kokousta).

Lisätietoja:

Kirsi Mettälä, kirsi.mettala a ria.fi