Henna Pajunen on Vuoden nuori rialainen

Tanja Määttänen (tanja.maattanen a ria.fi), 8.10.2024

Luovuus ja käytännönläheisyys palkittiin!

Vuoden 2024 nuoreksi rialaiseksi on valittu RA Henna Pajunen. Työnantaja luonnehtii Hennaa muun muassa monipuoliseksi, innovatiiviseksi ja käytännönläheiseksi. Helsingin RIAn paikallistoiminnassa hän on hyödyntänyt samoja ominaisuuksia etenkin yhdistyksen viestinnän kehittämisessä.

Henna Pajunen FinnBuild

29-vuotias, vuonna 2019 Tampereelta rakennusarkkitehdiksi valmistunut Henna Pajunen palkittiin Vuoden nuorena rialaisena 8.10.2024. Huomionosoitus julkistettiin FinnBuild-messuilla, Rakennuslehti LIVE: Sinä olet rakentamisen tulevaisuus -seminaarin yhteydessä.

Alun perin hankolainen Henna on ollut RIAn jäsen opintojensa alusta, eli vuodesta 2015 alkaen. Helsingin RIAan hän liittyi vuonna 2020 ja vakiinnutti paikkansa paikallistoiminnan aktiivina saman tien aikaansaavalla otteellaan esimerkiksi SyysRIA’22-tapahtuman toimikunnassa. Jo siinä hänen vastuulleen päätyivät erilaiset viestinnän tehtävät.

”Kahden vuoden toimikuntatyöskentelyn jälkeen oli helppoa kannustaa Hennaa jatkamaan HeRIAn hallituksen tiedotusvastaavana. Hän on kehittänyt yhdistyksen viestintää ja sen käytäntöjä sekä HesaRIA-lehteä merkittävästi. Lisäksi hän toimi RIA-lehden uudistusryhmässä paikallisyhdistysten edustajana”, kertoo Helsingin RIAn hallituksen puheenjohtaja Mari Anttila.

Työyhteisössään A-Insinööreillä Henna on arvostettu ammattilainen ja muutoinkin hyvin pidetty tiimin jäsen, jossa säntillisyys yhdistyy idearikkauteen ja leppoisaan huumorintajuun. Jo opinnäytetyössään hän pääsi osallistumaan työnantajansa tuotekehitykseen: hän perehtyi pistepilvitiedon tuottamistapoihin ja hyödyntämiseen inventointimallintamisessa.

”Henna on monipuolinen ja innovatiivinen, mutta käytännönläheinen suunnittelija, joka yhdistelee luovasti uutta teknologiaa ja perinteisiä suunnittelumetodeja. Hän on jatkuvasti valmis oppimaan ja omaksumaan uutta sekä ottamaan lisää vastuuta. Avustavat suunnittelutehtävät ovatkin lyhyessä ajassa vaihtuneet vaativampiin ja jopa pääsuunnittelijan tehtäviin”, kuvailevat A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n yksikönjohtaja Tuomas Koski-Lammi ja suunnittelupäällikkö Kaisa Mäkeläinen.

''On hienoa saada tunnustusta asioista, joihin käyttää suuren osan ajastaan ja joista on kiinnostunut. A-Insinööreillä olen saanut vaikuttaa työni sisältöön ja kehittämiseen, mikä on mahdollistanut omannäköisen ja vankan pohjan uralleni. Toiminta RIAssa taas on tuonut mukanaan muun muassa mahtavia kohtaamisia samalla alalle työskentelevien ihmisten kanssa”, summaa Henna Pajunen tunnelmansa palkituksi tultuaan.

Myös RIAn puheenjohtaja Tommi Luukkonen onnittelee Hennaa lämpimästi huomionosoituksen johdosta.

”On hienoa, että pystyimme palkitsemaan tällä kertaa vuoden nuorena rialaisena uuden sukupolven rakennusarkkitehdin. Rakennusarkkitehtikoulutuksen uudelleen käynnistyttyä työelämään on saatu osaavia uusia rialaisia”, Luukkonen iloitsee.

Henna Pajunen 01

Pääset tutustumaan Hennaan tarkemmin RIA-lehden joulukuussa ilmestyvässä numerossa 4/2024!


Vuoden nuori rialainen -tunnustuksia on jaettu vuodesta 2016 alkaen. Sillä halutaan korostaa monipuolisen osaamisen ja ammattitaidon sekä kaikkien rakennusalan asiantuntijoiden tekemän työn merkitystä jo uran alkuvaiheilta saakka. Kaikki RIAn jäsenet ovat voineet antaa ehdotuksia palkinnon saajasta; voittajan on valinnut RIAn liittohallitus.