Liittohallituksen kokouksen satoa

Tanja Määttänen (tanja.maattanen a ria.fi), 3.9.2024

RIAn liittohallituksen kokous 6/2024 pidettiin Teamsin välityksellä 28.8.

Katsauksissa käytiin läpi rakennusalan sekä työmarkkinan tilannetta. Rakentamisen markkina ei osoita elpymisen merkkejä ja muutosneuvotteluja on käynnissä tai käynnistetään edelleen. Vuonna 2025 rakentamisen määrän ennustetaan kuitenkin kasvavan nopeasti ja työllisyyden sitä kautta parantuvan.

Työttömyysturvaan tuli useita muutoksia 1.9. alkaen koskien esimerkiksi ansiopäivärahan määrää ja vaadittavaa työssäolon pituutta. Syksyllä käynnistyvien TES-neuvottelukierrosten ennustetaan muodostuvan vaikeiksi toteutettujen leikkausten myötä.
 
Liittohallitus käsitteli kesän korvalla toteutetun syrjintä- ja häirintäkyselyn tuloksia. Liittohallituksen kannanotto kyselyyn liittyen löytyy RIAn verkkosivuilta ja viikon 36 jäsenuutiskirjeestä. Liitto tulee järjestämään koulutusta jäsenille tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta yhdessä muiden järjestöjen kanssa.

Kokouksessa päätettiin myös RIAn verkkosivu-uudistuksen käynnistämisestä. Tällä hetkellä on käynnissä tarjousten vertailu hinnan sekä palvelukokonaisuuden osalta. Palveluntarjoajan valinnan jälkeen käynnistyy projektin toteutus.
 
Kokouksessa saatiin myös opiskelijatoiminnan katsaus. Kaikissa 18 ammattikorkeakoulussa pidetään RIAn opiskelijainfo ja yhteistyötä RKL:n kanssa tehdään entistä tiiviimmin.

Kokouksen huipentuma oli vuoden 2024 rialaisen ja vuoden nuori rialaisen valinta. Vuoden nuori rialainen julkistetaan ja palkitaan Finnbuild-messujen opiskelijatapahtumassa 8.10. ja Vuoden rialainen liittokokouksessa 23.11.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kirsi Mettälä
kirsi.mettala a ria.fi